BARNES International влиза в България1

BARNES International влиза в България

Световната компания в сферата на луксозните недвижими имоти - BARNES International влиза в България и откри своя първи клон в София. Офисът е разположен в района на Докторската градина, на ул. Шипка 21. След повече от година усилена подготовка, BARNES Bulgaria е факт, благодарение на колаборацията между водещата българска агенция за елитни имоти LUXIMMO FINEST ESTATES и емблематичния френски бранд - BARNES. Местното представителство се ръководи от Никола и Невена Стоянови, известни имена в сектора на недвижимите имоти, подпомагани от техния френски партньор граф Гийом де Виллие, основен деятел за развитието на мрежата на BARNES в Централна и Източна Европа. BARNES Bulgaria беше официално презентирана по време на изискано събитие в The Residence Club, на което Никола и Невена Стоянови и граф Гийом де Виллие споделиха своята визия за развитието на бранда в България:

„Живеем в интересни времена, времена на лидери и такива, в които човекът е изправен пред сериозни предизвикателства. Времена, в които се нуждаем повече от всякога от красив дом. Щастливи сме, че в правилния момент BARNES навлиза в България и ни дава възможността да предоставим най-високия клас услуги в луксозния сегмент, да подарим на българските клиенти френския Art de Vivre и да преминем заедно към следващото ниво на комуникации, партньорски отношения и фина елегантност”, заяви Невена Стоянова, управляващ директор в BARNES Bulgaria.

„От създаването на първата ни компания за луксозни имоти LUXIMMO преди 13 години, аз и моята съпруга Невена мечтаехме да предложим на клиентите си в България възможността да купуват и наемат престижни имоти също и в чужбина. Ние бързо открихме гръцкия пазар за нашите клиенти и към момента сме най-сериозната българска агенция с портфолио от над 3000 имота в южната ни съседка.“ - каза Никола Стоянов, президент на BARNES Bulgaria. „Не след дълго клиентите ни започнаха да запитват и за имоти в други престижни локации като Франция, Италия, Испания, Австрия, Швейцария. След сериозно проучване ние бяхме сигурни, че BARNES е нашият партньор за света! Влязохме в разговори с тях в точния момент, когато компанията беше в процес на активно навлизане в държавите от Централна и Източна Европа. България беше част от техния план. И така, ето ни днес тук. След повече от година подготовка BARNES Bulgaria вече е факт!“, допълни още Никола Стоянов.

„Плановете ни в България са амбициозни и сме готови да се разрастваме бързо. Обикновено получаваме лидерска позиция от три до пет години след отварянето на офис на нов пазар. Нашият списък с луксозни имоти вече е един от най-големите в България, който предлага повече от 250 местни имота за продажба и повече от 6000 международни“, подчерта граф Гийом де Виллие, президент на BARNES International за Централна и Източна Европа. Според него компанията е сред водищите за луксозни услуги в Западна Европа. В повече от 20 страни групата се разраства много бързо и става световен лидер с напълно интегрираната си мрежа, която предлага уникално качество на услугите. „В момента BARNES продава имоти за над 10 млрд. евро по света. Всяка година реализираме сделки за над 4.9 млрд. евро общо по цял свят“, допълни още той.

Информация за BARNES International

Основан от Хайди Барнс и управляван от своя президент Тибо де Сейнт Винсент преди повече от 20 години, днес BARNES e водеща международна агенция за най-висок клас жилищни и ваканционни имоти. Портфолиото е съставено от хиляди ексклузивни обекти, разположени в най-престижните европейски и световни дестинации. С повече от 90 офиса в световен мащаб, BARNES е пазарен лидер при елитните имоти във Франция, Италия, Швейцария, Испания, Португалия, Гърция, САЩ, Русия. Агенцията предлага персонализирано обслужване в областта на продажбите, наемите и сезонното отдаване на луксозни имоти — престижни апартаменти и пентхауси в столиците и големите градове, елегантни градски къщи и частни резиденции, красиви вили в световни морски и планински курорти, парцели в реномирани локации, ексклузивни имения, аристократични замъци и много други имоти в премиум сегмента на пазара. Като страстен привърженик на Art de Vivre – френската тайна на радостта от живота, BARNES развива редица допълнителни дейности, излизащи отвъд луксозните имоти — консултантски услуги в сферата на изкуството, виното, луксозните яхти и колекционерските автомобили. За осигуряването на тези услуги BARNES разчита на най-добрите световни експерти в тези области.

Подразделения на BARNES:

BARNES YACHTS се занимава с маркетинг и продажби на луксозни яхти, сезонен наем, чартиране и експертни консултации в тази област. С повече от 1400 яхти в своята база, компанията предлага широка гама от индивидуални решения и първокласни услуги, които помагат на клиентите във всички топ яхтени дестинации по целия свят. BARNES VINEYARDS е експертна услуга за покупка или продажба на първокласни лозя, винарски изби и имения във водещи държави, производители на вино, сред които Франция, Италия и Португалия, а вече и в България. Наши клиенти са най-големите световни инвеститори във вино и собственици на винарски имоти.

BARNES COLLECTOR CARS предлага консултинг в областта на колекционерските и класически ретро автомобили. Нашата мрежа от специалисти в различни държави по света събира на едно място завидно портфолио от отлично запазени и реставрирани екземпляри от легендарни марки и модели с колекционерска стойност.

BARNES ART ADVISORY разполага с екип от професионалисти със специализация в областта на произведенията на изкуството. Те могат да предоставят ценни съвети и консултации, свързани с покупка и продажба, оценка, реставрация, застраховане, данъчно облагане и множество други аспекти на инвестициите в ценни предмети на изкуството.

BARNES International издава списанието BARNES LUXURY HOMES с впечатляващ тираж от 180 000 броя, което излиза два пъти в годината и се разпространява в хиляди елитни места по целия свят. На кориците му винаги присъстват някои от най-известните лица в индустрията на премиум стоките и услугите, а на страниците му ще откриете селекция от най-добрите недвижими имоти от портфолиото на компанията, както и новости от света на лукса и френския Art de Vivre. Всеки от локалните офиси на BARNES в различните държави издава свое списание за елитни имоти и луксозен начин на живот. BARNES Bulgaria не прави изключение и също подготвя издаването на собствено списаниe BARNES LUXURY HOMES (BULGARIA EDITION), което ще излиза на български език два пъти годишно. Българското издание ще запознава своята отбрана публика от читатели с най-добрите образци в луксозния пазар на имоти в нашата страна, както и ще представя изключителни имоти в любимите държави на българите: Франция, Италия, Гърция, Швейцария, Дубай и много други.