Financial Times откри технологичния си офис в София1

Financial Times откри технологичния си офис в София

Financial Times откри офиса си в София като се предвижда до края на годината в него да работят 130 служители, които ще отговарят за инженеринга, разработването, дизайна и икономически анализи на медията.

В новия офис се помещава основният технологичен екип FT Core, който поддържа базовите платформи и системи, движещи уебсайта FT.com. FT Core поддържа разнообразно портфолио от платформи, сред които дигитални системи за абонамент, разпространение на печатни издания и публикуване на съдържание.

„Изборът на София от една от най-авторитетните бизнес медии в света означава голямо доверие и възможности“, каза при откриването кметът на София - Йорданка Фандъкова.

„Оглеждахме различни възможни места за този офис – в Азия, Европа и Великобритания, преди да се спрем на България. Дългата репутация на София като център на технологиите, заедно с развитието на индустриите в областта на данните, изкуствения интелект, възраждащата се като столица на технологиите на Балканите София – всичко това прави вашия град неустоима дестинация за подобна инвестиция. Нашите екипи в София са двигателят в основните области”, заяви главният продуктов и информационен директор във FT Кейт О’Риърдън.

Тя добави, че компанията ще продължава да инвестира в София и възнамерява да разшири своята дейност тук, създавайкки нов екип, който ще работи за специализираните издания на FT. „Надявахме се, че градът ще ни предостави талантливи хора, които ще ни помогнат да преобразим FT. Действителността надхвърли нашите очаквания. Вашата отдаденост и енергия са изключително вълнуващи и нямам търпения да видя какво още можем да постигнем заедно“, добави О’Риърдън. „Като медия сме ориентирани към цифровите технологии. Над ¾ от нашите читатели са абонати на цифровата ни платформа и София ще играе централна роля за постигане на растеж в тази насока, посочи също Кейт О’Риърдън.