Изкуството да живееш по френски1

Изкуството да живееш по френски

След повече от година усилена подготовка, световният бранд в сферата на най-високия клас недвижими имоти вече присъства и на българския пазар. Офисът е разположен в района на Докторската градина, на ул. Шипка 21.

BARNES Bulgaria е резултат от сътрудничеството между водещата българска агенция за елитни имоти LUXIMMO FINEST ESTATES и емблематичния френски бранд. Местното представителство се ръководи от Никола и Невена Стоянови, известни имена в сектора на недвижимите имоти, и от техния френски партньор граф Гийом де Виллие.

Компанията беше официално презентирана по време на изискано събитие в The Residence Club, на което Никола и Невена Стоянови, заедно с граф Гийом де Виллие, споделиха своята визия за развитието на бранда в България. Но днес ви срещаме не с тях, а с основателя на компанията – Хайди Барнс, която ще ви запознае с френската тайна на радостта от живота, какво е да създадеш водеща фирма в сферата на лукса и как се съчетават изкуство, недвижими имоти, яхти и колекционесрки автомобили.

Хайди Барнс

Хайди Барнс - основател на BARNES

Вие сте пример за успяла жена и вдъхновение за всеки, който желае да изгради кариера в сферата на луксозните недвижими имоти. Позволете ни да Ви върнем назад във времето и да попитаме как точно започна всичко и какво Ви насочи към тази професия?

Хайди Барнс: Историята на Барнс започна преди 20 години в Лондон, когато създадох компания, посветена на интернационални клиенти, изявяващи желание да закупуват или наемат имоти в Лондон и Париж. Тя трябваше да отговаря на най- високия клас услуги в областта, за да покрие техните стандарти.

Международният подход присъстваше още в самото начало на това семейно приключение, като предвиждах то да е насочено предимно към позициониране сред луксозните недвижими имоти. Няколко години по-късно бизнесът започна да нараства и да покрива нуждите на нашите клиенти. Тогава отворихме и първия си офис в Маями, с петима сътрудници. От тогава насам продължаваме да се развиваме като в момента присъстваме на пазара в 20 страни и разполагаме с 90 офиса и над 900 консултанта по цял свят.

Какви са най-важните лидерски умения, за да бъде създадена една устойчива компания като BARNES?

Хайди Барнс: Споделянето на обща визия и идеи с екипа е ключов елемент за подхранването на позитивен предприемачески дух. BARNES винаги е била едно семейство и обръща внимание на всеки един от своите служители, което е в основата на нашия успех и развитие на международната сцена. Истинският лидер няма да бъде съден по начина, по който води останалите, а в крайна сметка, по това как е служил на другите.

Каква е Вашата лична дефиниция за луксозен имот и как тя се промени във времето?

Хайди Барнс: Бих казала, че дефиницията за лукс днес се определя от пространството. Но без начение неговият размер, домът е нашето свещено място и там където се чувстваме най-добре.

Традиционно BARNES си партнира с всички френски луксозни марки, които изповядват философията на Аrt de Vivre. Вие ли бяхте инициатор на тази политика на съюзи в компанията или това е част от правенето на бизнес по френски?

Хайди Барнс: BARNES празнува Art de Vivre (изкуството да живееш по френски) навсякъде по света. Имаме британски и френски корени, но всемирни ценности като: глобализация, визия, съвършенство, елегантност и доверие, които се стремим да огреят всеки континент и държава, в които работим. Връзката ни с най- емблематичните френски и международни луксозни брандове зарежда ДНК-то на фирмата и ни позволява да предложим на своите клиенти единствено по рода си преживяване.

Всеки един от клиентите на BARNES ли се интересува от и от подразделенията на компанията, а именно - изкуство, вино, яхти, коли и имоти?

Хайди Барнс: Нашите клиенти се нуждаят от съдействие не само в придобиването на първо, второ или ваканционно жилище. Голяма част от тях споделят общи страсти и интереси, като например: вино, изкуство, яхти или колекции от класически автомобили. И тъй като те оперират в различни страни и на различни континенти BARNES може цялостно да отговори на очакванията им, благодарение на международната си мрежа и екипи от 900 консултанта по света. Нашата мисия е да им предоставим професионална експертиза, достойна за тяхното доверие.

С днешна дата Вие сте насочена към развитието на подразделението Barnes Art. Какви умения трябва да притежава един брокер на изкуство и къде са допирните точки с имотите?

Хайди Барнс: Barnes Art Advisory има две мисии: управление на активите на клиентите ни, свързани с ценни предмети на изкуството, напътствия за покупко-продажба на подобни произведения и на второ място подкрепата на млади таланти на съвременната артистична сцена, на които даваме възможността да се свържат както с аматьори, така и с опитни колекционери. Често изпълнението на цялостен проект за недвижими имоти включва менажирането на художествени активи или специфични административни и логистични процедури като: оценка, реставрация и съхранение, застроховане и транспорт, инвентаризация, данъчно облагане и други. Поради това в BARNES разполагаме с най-добрите професионалисти в областта, които да се погрижат за всички нужди на нашите клиенти, предостававяйки им най-добрите съвети.

Можем ли да кажем, че нещата които BARNES предлага са с непреходна стойност?

Хайди Барнс: Непреходните неща са съвършенството и елегантността, която се стремим да влагаме във връзката ни с клиентите във всяка стъпка по пътя към успеха.

Каква е вашата дефиниция за услуга на ниво BARNES?

Хайди Барнс: Целта ни е да предложим най-високо ниво на обслужване, независимо дали става въпрос за придобиване на pied-a-terre (второстепенно жилище) или просторна вила. Успехът ни е изграден върху тесни и дългосрочни отношения, които поддържаме с клиентите си.

Как искате да видите BARNES след 10 години?

Хайди Барнс: Представям си BARNES като водещ интернационален играч в сферата на луксозните услуги, съпътстващи идеята на Art de Vivre. Върху това работим в момента. След 10 години позицията ни на този пазар ще бъде силно утвърдена.

Какво е влиянието на Covid19 върху бизнеса с недвижими имоти и продължава ли луксът да бъде безопасна инвестиция?

Хайди Барнс: След шока от карантината, нашият бизнес веднага се изправи и отново е в играта. Уверени сме в това, че високият клас недвижими имоти остава безопасна инвестиция навсякъде по света.

Дава ли вече Covid 19 отражение в творбите на съвремените създатели на изкуство и може ли да бъде вдъхновение за тях, което да отрази тази ера за времената напред?

Хайди Барнс: Кризата, през която преминахме и все още преминаваме, със сигурност е страхотен източник на вдъхновение за творците. Начина, по който възприемаме света, се е променил. Нещата, за които сме били сигурни сега, са се разколебали. Мога вече да усетя креативността, която тази ситуация генерира.

Как дойде идеята за създаването на BARNES Magazine?

Хайди Барнс: Индустрията за недвижими имоти не разполагаше със собствен начин на комуникация. Затова решихме да създадем собствено списание, чрез което клиентите ни да могат да научат повече за нашите дейности, ценности и начина, по който празнуваме Art de Vivre. Над 10 години по-късно вече издаваме BARNES Magazine два пъти годишно в тираж от близо 200, 000 копия. На кориците му винаги присъстват някои от най-известните лица в индустрията на премиум стоките и услугите, а на страниците му ще откриете селекция от най-добрите недвижими имоти от портфолиото на компанията, както и новости от света на лукса. Списанието вече е едно цяло с компанията и ни предлага страхотна разпознаваемост във всички дистрибуционни точки, които нашите клиенти посещават.

Трудно ли се съчетава създаването на емблематична компания като BARNES с кариерата на майка?

Хайди Барнс: Определено е предизвикателство, но със сигурност е изключително възнаграждаващо. Навремето майка ми казваше: „Ако искаш нещо да бъде свършено, помоли зает човек“.

Къде смятате да прекарате лятото тази година?

Хайди Барнс: Преди няколко години имахме удоволствието да посетим вашата красива страна, но предвид настъпилата ситуация, тази година е по-вероятно да отидем на пътешествие с кола. Това, според мен, е единственият и вълнуващ начин да опознаеш държавата и нейния народ. Да се наслаждаваш на местните гледки и култури, понякога ни напомня за нещата, които твърде често приемаме за даденост.

 

Материалът е публикуван и в сп. Мода - може да го прочете ТУК.