Невена Стоянова, управляващият директор на Barnes България, взе участие в Националната годишна конференция Inspire to Higher1

Невена Стоянова, управляващият директор на Barnes България, взе участие в Националната годишна конференция Inspire to Higher

Невена Стоянова, управляващият директор на Barnes България, взе участие и коментира наемния пазар на недвижимите имоти в Националната годишна конференция Inspire to Higher, която се проведе за първи път ОНЛАЙН от Национално сдружение Недвижими имоти /НСНИ – NREA/.

Кой режисира пазара на недвижимите имоти? Имотният пазар, новата градска среда и бъдещето на модерната сграда, когато „Нула“ означава много. Каква е цената на нашите пари през 2021година? В града или на село – накъде е тръгнал българинът? Предизвикателствата на наемния пазар.

Тези въпроси бяха във фокуса на седмото поредно издание на Националната конференция Inspire to higher под надслов „НОВАТА ТРАНЗИТНА ЕПОХА НА НЕДВИЖИМИТЕ ИМОТИ“, която се проведе за първи път онлайн по случай Празника на брокерите и агентите за недвижими имоти. Традиционно събитието се организира всяка година, но за първи път 30 октомври е датата, която по предложение на НСНИ и с решение на Миинистерски съвет от 23 февруари 2021г. получи официален статут на професионален празник. Конференцията откри председателят на НСНИ Добромир Ганев. „ Догодина Национално сдружение Недвижими имоти ще посрещне своя 30-ти юбилей.

Безусловно за този период НСНИ създаде високи професионални стандарти както за необходимите нива на знания и компетентности, които трябва да притежава всеки професионален брокер, така и за добрите практики, които е необходимо да бъдат прилагани на пазара. Етичният кодекс на НСНИ е висока гаранция за защита интересите на потребителите, защото чрез него единствено членовете на НСНИ се подлагат доброволно на контрол чрез вписаните над 40 тежки стандарта“, заяви той.

Новост с която се отличаваше тазгодишната конференция беше, че онлайн форматът позволи тя да бъде открита освен за колегията така и за собственици на имоти, потенциални купувачи, инвеститори, кредитни посредници, студенти и всички граждани, които се интересуват от новостите и тенденциите на пазара на недвижими имоти. Събитието се излъчваше онлайн във фейбук старницата на НСНИ и Ютюб канала. Данните показват, че 5 545 зрители са гледали конференцията. Двама от медийните партньори също излъчваха онлайн от техните фейсбук страници.

Програмата на конференцията се състоеше от две части. Първият панел с модератор Добромир Ганев, Председател на НСНИ включваше теми от областта на политиката, макроикономиката и финансите. Участие в дискусията взеха Владимир Сиркаров – икономически анализатор, доц. Д-р Маню Моравенов – MRICS и Лъчезар Богданов – главен икономист в ИПИ.

Вторият панел беше дискусия с участието на урбанист, пропърти мениджър и строителен предприемач. В ролята на модератор беше Ирена Перфанова, зам.председател на УС на НСНИ. Адвокат Иванка Митева се включи онлайн в дискусията от Пловдив. Арх. Емил Мечикян и арх. Морис Адам споделиха своя опит и разказаха за най- новите тенденции в градоустройството.

В дискусията в третия панел се включиха брокер, архитект, представител на кредитен посредник и банка. Модератор беше Христо Николов, член на FIABCI. Антон Андонов, Деян Василев, арх. Атанас Недевски и Мариана Петкова дискутираха по темата „Какве е цената на нашите пари през 2021г? в града или на село - накъде е тръгнал българинът?“

В четвъртия панел участваха експерти в областта на пропътри мениджмънта. Лилия Кръстева, Димитър Георгиев, Невена Стоянова, Добромир Ганев и модератор Ирена Перфанова обсъждаха темата за средствата за оцеляване и управление на инвестиции в областта на недвижимите имоти в ситуацията на пандемия.

Втората част на конференцията се проведе във вид на трейнинги и беше само за представители на бранша. Д-р Николаос Димитриадис се включи онлайн с лекцията на тема „Neuromarketing – за решенията, които взима потребителя. „За преговорите, доверието и нагласата на хората след Ковид -19“ дискутираха Иван Мирчев, Неда Алкалай и Росен Йорданов. За тайните на онлайн маркетинга, споделиха своя опит в интересна лекция Жюстин Томс и Георги Малчев. На финала Джон Мейфийлд, Амбасадор на NAR за България даде своите практически съвети за мотивацията и насърчаването в търговията с недвижими имоти.