Ски в Мерибел1

Ски в Мерибел

Сгушен между Вал Торенс и шикозния Куршевел, ски курортът Мерибел приема статута си на висококачествен семеен курорт, който се намира в сърцето на една от най-големите ски зони в света, Трите долини. Там наскоро отвори врати нов 5 * хотел Le Coucou и вече приютява любителите за зимните спортове. А уникалният чар на Мерибел го прави една от най-популярните дестинации. 

Според мрежата за недвижими имоти на BARNES, цените на хижите в Мерибел са се повишили с 15% за само една година, което е и рекорден резултат за момента! Премиум имотите в областа се продават за около  € 30 000 / м². Подобни ценови диапазон означават, че недвижимите имоти в някои курортни селища наоколо, като например Ронд Пойнт де Писте, се изравняват с тези в Куршевел и Вербие. Причината за това е амбициозната политика, инициирана през последните години, за изграждане на висок клас имоти и по-специално предлагането на просторни мезонети за продажба, предназначени за заможни европейски купувачи. Те се явяват като изгодна алтернатива на хижите. Просторни са, изискват по-малко поддържане и най-вече предлагат множество предимства благодарение на консиержерски услуги, които са достъпни за собствениците.

Най-добрият пример за високото позициониране на курорта в сферата на пазарните имоти е може би откриването на нов 5 * хотел Le Coucou. Проектиран от френския архитект Пиер Йованович и изграден за 18 месеца, хотелът се намира в район Бургон, в близост до Белведере.

Цялата статия, публикувана от Forbes, може да прочетете тук.