ТИП ИМОТ: РЕЗИДЕНЦИЯ (ХОТЕЛ, ДРУГ ИМОТ)
Локация: гр. Пловдив, кв. Старият град, Пловдивска област
Цена: € 5 600 000
REF. #:  3792546 - PLV 79372
ТИП ИМОТ: РЕЗИДЕНЦИЯ (ХОТЕЛ, ДРУГ ИМОТ)
Локация: гр. Пловдив, кв. Старият град, Пловдивска област
Площ: 2243 м2
Площ на парцела: 954 м2
Цена: € 5 600 000
КОМИСИОНА ОТ КУПУВАЧА:
3% (БЕЗ ДДС)

С огромно удоволствие представяме този знаков имот в града под тепетата. В най – красивата част на град Пловдив – Старият град е разположен единствен по рода си имот - истинско „изкуство“ на архитектурата, със ЗП от 441 кв. м. и РЗП от 2243 кв. м., построена върху парцел от 954 кв. м. в Старинен град - емблематично място за пловдивчани и гости на Пловдив.

Обектът е построен като ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС. Величествената сграда е проектирана по планово задание, като проектът отговаря на всички изисквания и норми на НИРК на проектиране на обекти в тази част на града. Изключително ползотворно е използвана значителната денивелация на терена и като резултат от едната страна (от към улицата) застрояването е двуетажно, а от другата страната (на вътрешният двор) застрояването е три и половина етажа. Освен това има и два подземни етажа. Добре използваната денивелация в проектирането на сградата позволява от всяка стая и тераса да се открива неописуемо красива гледка към града.

Сградата е умерено и рационално разпределена между хотелска част, ресторантска част, огромни тераси и частни апартаменти със Спа център. Всички помещения са обзаведени и аранжирани с неподправен вкус и усет към класиката.
В емблематичната сграда всеки детайл ще привлече окото Ви:
Богато декорирани тавани с плътно излети композиции от гипс и златен „Варак“; позлатени месингово – кристални полилеи Египетско производство с позлата 18 карата; кристални огледала положени в гипсови лети рамки; прекрасни камини, облицовани със зелен финландски гранит или португалски гранит с масивни струговани колони; под от испански гранитогрес – имитация на дърво / португалски гранит; Белият мрамор; Стените с гипсова мазилка, с нежни копринени тапети тип „Ермитаж“, цокъл с теракот с височина 100 см с фризове. Не остават незабелязани прелестните стълбищни клетки с декоративен масивен парапет, цокъл – испанска теракота, завършващ с лазерно изрязан камък.

Застроените площи включват:
СУТЕРЕН: Нафтово пространство, коридор, помещение за охладителна инсталация, парокотелно помещение, складови помещения, перално помещение, съблекални за персонала, подготвително отделение, обзаведено с професионално кухненско оборудване, изработено от японска неръждаема стомана (плюс шокова камера за замразяване и плюсови хладилници за млечни и местни продукти), хладилно помещение, трезор, басейн
• ПЪРВИ ЕТАЖ: Гараж, ресторант, тоалетни, кухненски бокс, спортно – оздравителен комплекс: сауна, басейн
• ВТОРИ ЕТАЖ: Хотелска част, състоящ се от 2 апартамента, ресторант на 3 (три) нива, панорамна тераса
• ТРЕТИ ЕТАЖ апартаменти, като тук е разположен и президентски апартамент от над 250 кв. м.
• ЧЕТВЪРТИ ЕТАЖ: 3 апартамента; панорамен бар, панорамни тераси.

Районът принадлежи към Старинна градска част на Пловдив, приет като резерват I – ва категория, район с историческо и архитектурно значение. Характерна за района е възрожденската архитектура.
В района няма регистрирани данни за екологична обремененост, изразяваща се в промишлени и битови отпадъци, както и наличие на вредни емисии с наднормено съдържание във въздушната среда и прилежащите й терени. В най – общ план районът изключително привлекателен , притежаващ добро градоустройствено решение при максимална степен на застрояване, напълно изградена инженерна инфраструктурна мрежа и много добра комуникативност с останалите райони в града.
По - важните тенденции за развитие на района се определят основно от неговото местоположение в рамките на Старинната градска част на Пловдив, утвърдената му регулация и обществено разбиране за привлекателност и перспективност по отношение на потенциални инвеститорски интереси и намерения, преференциално насочени към капиталовложение в недвижимости от жилищен и търговски тип, като в обозримо бъдеще изброените фактори би следвало да предполагат развитие което да следва установените към момента традиции, ориентирани приоритетно към поддържане, закупуване и преустройство на съществуващи имоти при сравнително изоставащи темпове за ново строителство.

Местоположение (абсолютно точно)