ТИП ИМОТ: КЪЩА (ВИЛA, РЕЗИДЕНЦИЯ)
Локация: гр. София, кв. Бояна, Софийска област
Цена: € 3 350 000
REF. #:  84579202 - AP 121429
ТИП ИМОТ: КЪЩА (ВИЛA, РЕЗИДЕНЦИЯ)
Локация: гр. София, кв. Бояна, Софийска област
Площ: 1343 м2
Площ на парцела: 1069 м2
Спални: 8
Бани: 7
Цена: € 3 350 000
КОМИСИОНА ОТ КУПУВАЧА:
3% (БЕЗ ДДС)
Eксклузивно Eксклузивна агенция

Ексклузивно представяме едно уникално предложение за покупка на луксозна къща с мащабите на резиденция, разположена във вилна зона "Беловодски път", в елитния квартал "Бояна".

Непосредствената близост с планината предлага на живущите там един от най-ценните дарове на природата - чист въздух. Този квартал е място за успелите хора, които ценят здравето и спокойствието си, както и за хора, които умеят да се наслаждават на природата. Имотът е подходящ както за живеене, така и за даване под наем на посолство, консулство или топ мениджмънта на голяма фирма.

Къщата е построена в парцел с площ от 1 069 кв.м, в който е построена втора къща (за гости на собственика или помощен персонал) с РЗП 400 кв.м., които са извън посочената квадратура на основната сграда!

Общата площ на къщата по документи е 1 343 кв.м, като в тази площ не е включена панорамна тераса на последния етаж с изключителна 360-градусова гледка към цялата столица и Витоша планина.

Имотът се охранява от жива охрана, има изградено видеонаблюдение с камери.

Покривната конструкция на къщата е скатна, с обков от мед. Външната облицовка на сградата е от висококачествен естествен камък травертин. Дограмата е алуминиева със специален стъклопакет.

Имотът е на четири етажа и е със следните характеристики:

На кота сутерен са разположени гаражи за 6 автомобила. Три гаража са изградени като напълно обзаведена жилищна част за персонала, състояща се от дневна с кухненски бокс, 2 спални и 3 бани с тоалетна. Три гаража се използват по предназначение.

Довършителните работи в складовата и жилищната част са подова настилка от керамични плочи, стени - шпакловка и латекс, тавани - окачени с вградено осветление.

На първия жилищен етаж:
• от входно антре се влиза в много голяма дневна с обособен киносалон (с лазерен прожектор EPSON и HQ Surround home theater system);
• голям кухненски бокс с поръчков модул кухненски електроуреди;
• баня с тоалетна и модерна хидромасажна душ кабина;
• голяма спалня с гардеробна, баня, сауна и джакузи;
• тоалетна за гости;
• много обширна тераса пред всички помещения.
На терасата е монтирано голямо външно джакузи за до 8 души.

Довършителните работи са подова настилка от луксозни керамични плочи, стени с италианска мазилка, окачени тавани с ефектно вградено осветление. Баня и тоалетна - луксозни керамични плочи. Терасата е оформена с парапет от лят алуминий, покритие от мраморни плочи.

На втори жилищен етаж:
• от фоайе се влиза в просторен хол със СПА център тип атриум, с богата екзотична растителност и естествена светлина;
• трапезария, кухненски бокс с бар;
• две големи спални (едната с баня и тоалетна);
• баня с вана и тоалетна, мокро помещение;
• балкон по протежението на спалните.

Довършителните работи са подова настилка от луксозен мокет, стени и тавани - италианска мазилка и ръчно рисувани екзотични елементи в дневната, както и единствени по рода си витражи. Банята и тоалетна - с ръчно направени мазилки с декоративни елементи. Терасата е оформена с парапет от лят алуминий, покритие от бразилски орех.

Връзката между всички етажи е с вътрешно стълбище с парапет от месинг, покрито с мраморни плочи, както и облицовани с естествен камък стени.

На трети жилищен етаж:
• от фоайе се влиза в просторна дневна с трапезария и обособен самостоятелен кухненски бокс;
от дневната се влиза в три спални;
• баня с вана, биде и тоалетна и площадка със закрит басейн и сауна. Към момента басейнът е пригоден за отглеждане на екзотични птици;
• на това ниво има достъп и до открита тераса с озеленяване и оформен кът за почивка с настилка от бразилски орех.

Довършителните работи са подово покритие и луксозни керамични плочи в хола и луксозен мокет в спалните. Стени и тавани - италианска мазилка. Банята и тоалетна - луксозни плочи.

На четвърти етаж:
• от фоайе се влиза в самостоятелен апартамент с просторна дневна със столова и кухненски бокс, от дневната се влиза в спалня, баня с тоалетна;
• на това ниво има достъп към огромна тераса (извън квадратурата на къщата), с оформена като кът за почивка покрита беседка от ковано желязо и с изключителна гледка към планината и целия град.

Достъпът да етажа е посредством вътрешно стълбище. Има изградено и външно независимо стълбище от улицата. Довършителните работи са керамични плочи в дневна и спалня. Банята и тоалетна - фаянс и теракот.

Спалните в имота са напълно обзаведени с чисто нови вносни луксозни мебели от естествен орех.

Отопление и охлаждане и топла вода са осигурени с чисто нова смарт система от последно поколение с термопомпи Gree и вградени и скрити чилъри. Топлата вода е осигурена с 4 бойлера Atlantic, по 300 литра всеки с вградена термопомпа.

Електрическият ток е трифазен, с частно електрозахранване.

Беловодски път

Вилна зона "Беловодски път" е една от най-старите и аристократични вилни зони на гр. София, разположена в непосредствена близост до града и планината Витоша. Кварталът е застроен с еднофамилни къщи с големи дворове. Основните му предимства са чистият въздух, парковата среда, бързата транспортна връзка към центъра на града. Освен екологично чист, кварталът е и особено гостоприемен към семейства, тъй като там се намират държавно и частни училища, както и детски градини.

Местоположение (приблизително)