„Арогантен лукс“ от Pinel & Pinel1

„Арогантен лукс“ от Pinel & Pinel

Основана в Париж през 2004 г., фабриката Pinel & Pinel превърна занаята за производство на сандъци в истинско изкуство. Благодарение на комбинацията от смелост, креативност и експертиза, Fred Pinel успешно превърна своята концепция, насочена към колекционерите, в бизнес.

Успехът не закъснява и тези прекрасни и нестандартни сандъци, създадени от Фред, са приветствани от марки като Vacheron Constantin, Krug, Piaget и B&O. Доскоро нищо не показваше, че нещо подобно се задава и би разтърсило луксозната индустрия, но по-малко от десетилетие по-късно този самоук майстор успешно създаде най-новото попълнение на парижката дизайнерска сцена: Pinel & Pinel . Независимо дали става въпрос за създаване на сандък, който съдържа сгъваем велосипед, домашно кино, ски, бонсайски дръвчета или мобилен офис, производственият процес зачита традициите на майсторството. В умна комбинация от високотехнологични и редки материали, крокодилската кожа се среща с въглерода и титана, за да се превърнат в идеалния ръчно изработен продукт.

 

И тъй като изобретателността по своята същност е постоянна концепция, всеки сезон носи със себе си нещо ново. В допълнение към сандъците, които могат да достигнат стратосферни цени, марката е разработила гама от по-достъпни аксесоари (кутии за пури и часовници, лампи, свещи, чанти, несесери и др.), като същевременно остава вярна на своята ДНК. Едно от най-новите творения на Фред Пинел, например, е писалка Bic, облечена в кожа и предлагана в шест различни цвята. Те се предлагат на изкусителната цена от € 69.

 

 

Contact : Pinel & Pinel - 5, boulevard Malesherbes, 75008 Paris - FRANCE

Pineletpinel.com / Tél. : +33(0)1 42 60 58 39