Ибиса – там, където нощният живот се среща с природата1

Ибиса – там, където нощният живот се среща с природата

Ибиса или „белият остров“ пленява дори най-великите фотографи. Хващат окото белите къщи с цветни покриви и белите крайбрежни скали. Привличат плажовете с финия си бял пясък и морето с кристално чистата си вода, природните паркове и мекият средиземноморски климат. Любима дестинация още на хипитата през 70-те, световната парти столица днес, Ибиса е перлата на Балеарските острови. Див и оживен, гъмжащ от ресторанти, барове, галерии и в същото време пълен с девствени места, археологически останки и близо 200 вида птици, населяващи природния парк Ses Salines, островът е предпочитан от клиенти с добри финансови възможности. Посетители, които все повече превръщат острова в център на нов начин на живот.

Пазарът на недвижимите имоти

Пазарът на недвижимите имоти на остров Ибиса и на съседния остров Форментера е отбелязал 15 – 20% ръст за последните 5 години. Цените значително варират, в зависимост от местоположението и вида на имота, поради което е трудно да се определи средна цена. Като цяло може да се посочи средна цена 7 500 евро/ кв.м на имотите тук, но цените значително скачат, например на зашеметяващите вили с панорамни гледки на първа линия море, по-конкретно в югозападната част на острова – Es Cubells.

Ние препоръчваме

„Сега е времето да се действа“.

Простирайки се на 572 кв.м, островът е разделен на 5 области, всяка със собствена атмосфера. San José е най-високата точка на Ибиса, Santa Eulalia се очертава от единственната река на Балеарските острови, San Antonio се слави с прекрасните си залези, и като цяло Ибиса се слави с празничната си атмосфера. Независимо от това, дали ще се преместите да живеете тук или ще си закупите вила за сезонна почивка, притежаването на имот на Ибиса е добра инвестиция. Консултантите на BARNES са на разположение, за да ви разведат из острова и да ви помогнат с всичките аспекти, касаещи закупуването на имот на Ибиса.

Тайната на Ибиса

Почитателите на по-спокойния начин на живот и тихата атмосфера, ще я намерят в Sant Joan. Западният бряг на острова е пълен с идилични плажове: Cala Comte, Cala Bassa. Достъпен само с ферибот от Ибиса, малкият остров Форментера, също ще осигури спокойствие на търсещите. Това споделят представителите на офис BARNES Ibiza.

Art of living
Ибиса е пълна със „съкровища за откриване“ - смесица от диви природни кътчета и „тренди“ места за посещения.

BARNES препоръчва следните места на Ибиса.

Култура

Art Projects

Галерията Art Projects активно промотира местни художници на международно ниво. Галерията представя съвременно изкуство и временни изложби.
C/ Alcalde Bartomeu Rosselló Sala, 9B, 07800 Eivissa

The Museo de arte Contemporaneo de Ibiza

The Museo de arte Contemporaneo de Ibiza представя съвременното изкуство във всякакви форми. Това е мястото, което е сред задължителните за посещение, ако искате да сте в крак с модните тенденции.
Zona Dalt Vila, Ronda de Narcis Puget Viñas, 07800

Пунически некропол Puig des Molins

Пуническият некропол Puig des Molins запознава посетителите с историята на археологическото наследие на Балеарските острови.
Via Romana, 31, 07800 Eivissa

Dalt Vila, цитаделата и старият град
Dalt Vila, цитаделата и стария град са трите места за посещение през цялата година, с или без водач. Занаятчийският пазар е отворен в определени дни през лятото.

Шопинг

Sluiz

Sluiz е мястото с уникални предмети и произведения на изкуството за вашия интериор.
PM-804, s/n, 07814 Santa Gertrudis de Fruitera

Бижутерия Elisa Pomar

Elisa Pomar, традиционна бижутерия, където се демонстрира древен занаят, датиращ от финикийците (7 век пр.н.е.).
Carrer de Castelar, 1, 07800 Eivissa

Los Enamorados

Los Enamorados е бутиково магазинче, разположено в хотел, където можете да откриете подбрани, изключителни ретро и съвременни вещи.
Ctra. Vénda de Portinatx, 103, 07810 Portinatx

La Galería Elefante
La Galería Elefante е бохемски магазин, чиито рафтове са пълни с местни занаятчийски произведения. Тук ще намерите от всичко - от декорация до конфекция.
Carr. de San Miquel, Km 3.2, 07814 Santa Gertrudis de Fruitera

Най-горещите точки в града

Casa Jondal
Casa Jondal е мястото за обяд на дървена маса, направо върху пясъка, на един от най-луксозните плажове на Ибиса. Тук времето е спряло.
Cala Jondal, s/n, 07839

Can Pepito
Can Pepito е бивша ферма, превърната в ресторант, където се сервира средиземноморска кухня, базирана на местни и сезонни вкусове, направо под лимоновите дървета.
Carrer d'es Vedrà, 1, 07860 San Francisco Javier

Aubergine

Повечето от продуктите, използвани в ресторант Aubergine, се доставят от ферми на острова. Резултатът? Пресни, сезонни ястия, сервирани в релаксираща обстановка.
Carr. de San Miquel, km 9, 9, 07815 Sant Miquel de Balansat

Il Buco

Интериорът в Il Buco е в стил „рустик“, а в храната ще откриете италиански вкусове в селекцията от здравословни ястия.
Carrer Vénda de Parada, 12, 07814 Santa Gertrudis de Fruitera

Източник: SoBARNES