Почит към майсторството в новата колекция на Chanel - Métiers d’Art1

Почит към майсторството в новата колекция на Chanel - Métiers d’Art

На 7-и декември Chanel представи колекцията си Métiers d’Art, посветена на изключителните занаятчии. Изложението 2021/2022 се проведе в новата парижка сграда на модната къща.

За своите изящни творби, Chanel се доверяват на повече от 1600 различни специализирани занаятчии - майстори, работещи с бродерии, коприна и кашмир, производители на ръкавици и шапки, обущари, кожари и бижутери, които работят във Франция, Италия, Испания и Шотландия.

Със своята обстановка, 19М определено е най-добрия избор за въплъщаване на това наследство. Сградата е разположена в северната част на Париж и е дом на 11 от най-престижните Maisons d’Ar, включително Lesage, Massaro, Lognon и Lemarié.

"Исках да представя всеки участник възможно по най-добрия начин, със специален ефект", споделя Виржини Виард, творчески директор на Chanel. Събитието събра публика от звезди, които отдадоха почит на съвършенството на марката и на занаятчиите, които се грижат за нейната изтънченост.

Името 19М произлиза от "19" – щастливото число на Габриел Шанел, която е родена на 19ти август и номера на района, в който е разположена сградата. "М" носи препратки към Mode (мода), métiers d’art (майсторство), Мaison (къща) и Mains (ръце).