Никола Стоянов пред Forbes: Луксозните имоти са добър начин за съхранение и прираст на капитала1

Никола Стоянов пред Forbes: Луксозните имоти са добър начин за съхранение и прираст на капитала

Никола Стоянов, президент и управляващ директор на BARNES Bulgaria, разговаря с Румен Соколов от списание Forbes Bulgaria за актуалното състояние на имотния пазар.

Когато настъпи криза, много инициативи остават на заден план, ентусиазмът на инвеститорите охладнява, а продавачи и купувачи са в изчакване на развитие на ситуацията. Това важи за всички пазари, включително и за този на недвижимите имоти. Много често цените на имоти падат, както се случи и при последната голяма финансова криза 2008-2009 г. Това обаче не се отнася за имоти от най-висок клас, защото понякога те са уникални, не се срещат навсякъде, а част от тях дори са наречени "трофейни", споделя Стоянов. В последните години клиентите на Luximmo започват да проявяват интерес и към имоти във Франция, Испания, Италия и дори Австрия.

Това кара Никола и Невена Стоянови да започнат да търсят партньорска компания, с която да могат да осигурят на клиентите си обслужване и в тези държави. Така след подробно проучване те се спират на френската Barnes International, основана от Хайди Барнс преди 20 години. С помощта на граф Гийом дьо Виллие, изпълнителен директор и основен двигател на подразделението за Централна и Източна Европа и Русия в София беше открит първият офис на Barnes Bulgaria на ул."Шипка" 21.

Повече за компанията и визията на Никола Стоянов за развитието на бранда в България - прочетете в пълния материал на списание "Forbes"!