Курорти1

Курорти

Курорти на българското черноморие

Св. Св. Константин и Елена:

Св. Св. Константин и Елена е първият български Черноморски курорт и е разположен на 8 км северно от град Варна. Плажната му ивица е с дължина повече от 3.5 км, която предлага на посетителите различни атракции и възможности за развлечения. Тук се намират и 7 минерални извора. Те достигат дълбочина между 1800 и 2000 метра и са с температура на водата от 40 до 60 градуса. Използват се за лечение на сърдечно-съдови заболявания, както и за проблеми с ендокринната система и опорно-двигателния апарат.

Уникалното съчетание на парк, плажове и минералните извори прави Св. Св. Константин и Елена едно от най-предпочитаните места за почивка в България.

Вижте всички имоти в Св. Св. Константин и Елена ТУК.

Св. Влас: 

Свети Влас е красив, бързо развиващ се курортен град, разположен на 5 км. северно от Слънчев бряг. Курортът се намира в подножието на Стара планина и през последните години се развива като модерна дестинация за почивка през лятото, с новопостроените си комплекси, хотели и инфраструктура. 

Дължината на плажната ивица е 1,5 км и предлага на своите посетители множество разнообразни водни спортове. Свети Влас е известен и със своето яхтено пристанище Марина Диневи, което има капацитет 300 яхти. Това го прави и предпочитано място за почивка на заможни хора, които искат да избягат от навалицата и шума на Слънчев Бряг. Свети Влас също е носител на престижната екологична международна награда Син флаг вече няколко години.

Особен интерес представляват различни видове апартаменти в затворени комплекси, като в  нашето портфолио ще намерите разнообразие от имоти, а нашите консултанти ще ви помогнат каквото и да изберете. 

• различни типове апартаменти в новопостроени комплекси с модерна архитектура;

• барове и ресторанти, подходящи за инвестиции;

• урегулирани парцели;

• вили и къщи.

Слънчев Бряг:

Слънчев бряг е най-големият български курорт. Разположен е на залив с формата на полумесец между град Несебър и курорта Свети Влас. Със своите стотици хотели, многобройни заведения, магазини и изградената си инфраструктура курортният комплекс днес може да посрещне няколкостотин хиляди туристи.

Климатът тук се отличава с горещо слънчево лято и средни юлски температури 22-23° С. Плажната ивица е дълга над 10 км и на места е широка над 60 метра. Финият пясък, естествените пясъчни дюни и плавното морско дъно привличат стотици хиляди туристи от цял свят и го нарежда сред любимите места не само за прекарване на лятото, но и за закупуването на имот.

Тук се намират едни от най-емблематичните заведения на южното ни Черноморие, които ежегодно са посещавани от световноизвестни музиканти и диджеи. Слънчев бряг е емблематичен с нощния си живот и десетките дискотеки и барове. Разположението на курорта между Варна и Бургас го прави пресечна точка. Градът е сполучливо подреден с добра инфраструктура – изградени са транспортни спирки почти до всички комплекси. Слънчев бряг създава усещане за голям град, но придвижването из града е лесно и бързо. Посетителите определят курорта като развлекателен и младежки, но несъмнено предлага развлечения и за семейства. В него се намира и първият тематичен аквапарк Action Aquapark с над 30 различни водни атракции.

Сред най-търсените имоти в Слънчев бряг са едностайните и двустайни апартаменти, които са чудесна инвестиция за отдаване под наем, а и за прекарване на топлите летни дни в собствен имот.

Сред имотите в нашето портфолио от Слънчев бряг са:

• Апартаменти различни типове;

• Къщи и вили;

• Парцели в регулация;

• Ресторанти и барове.

Несебър:

Град Несебър е разположен на 36 км североизточно от гр. Бургас, на брега на Черно море. Заради уникалното си съчетание от древна история, антични останки и възрожденска архитектура Старият град в Несебър е включен в Списъка на ЮНЕСКО през 1983 г. Археологическият резерват е разположен на малък полуостров, свързан със сушата чрез тесен провлак. Морският град пази безброй доказателства за своята история, много от които се съхраняват в Археологическия музей в града.

Освен от историческа гледна точка, градът привлича туристи и заради красивите си плажове, превъзходните ресторанти, както и заради Аква парковете в близост.

Особен интерес в Несебър представляват различни видове апартаменти, като в  нашето портфолио ще намерите разнообразие от имоти, а нашите консултанти ще ви помогнат каквото и да изберете. 

Созопол:

Разположен на брега на Черно море, на около 35 км южно от Бургас и на 410 км от столицата, Созопол привлича хиляди туристи от цял свят. Курортът предлага прекрасна комбинация от красиви плажове и древна архитектура, което го прави любимо място на хиляди посетители не  само през летния сезон, но и през цялата година. Комбинацията межу стария и нов град предлага по нещо за всеки. Типичните калдъръмени улици, артистичният дух на града, и местните ресторанти правят Созопол наистина уникално място.

В допълнение към характерните стари къщи, днес Созопол е дом на редица луксозни комплекси. Някои от тях са в близост до Каваци, най-популярния плаж в близост до Созопол, а други в края на град. Купуването на имот в Созопол е чудесна инвестиция не само заради уникалната архитектура на комплексите, в които се намират, но и заради удобствата и функционалността, които предлагат. Друг огромен плюс е, че около 80% от ваканционните домове имат зашеметяваща гледка към морето. Особен интерес представляват различни видове апартаменти в затворени комплекси;

• къщи и вили;

• урегулирани парцели и парцели;

• барове и ресторанти

Лозенец:

На 60 км от Бургас, Лозенец се превърна в емблематично място на южното българско Черноморие. Разположен близо до живописния скалист нос Амбели, Лозенец приютва хора от съвременната интелектуална общност. Типичните посетители са творчески настроени и това малко курортно селце хармонира отлично с нуждите на почиващите от големите градове и желанието им да избягат от натовареното ежедневие. 

Курортът се отличава от останалите със сравнително по-малко натовареност и шум, с разнообразни жилищни комплекси, традиционни имоти, широка гама ресторанти, клубове и множество водни забавления. 

В нашето портфолио ще намерите разнообразие от имоти, а нашите консултанти ще ви помогнат каквото и да изберете. 

• различни типове апартаменти в новопостроени комплекси с модерна архитектура;

• барове и ресторанти, подходящи за инвестиции;

• урегулирани парцели;

• вили и къщи.

Ски и планински дестинации

Банско:

Банско е разположен в югозападна България, високо в Пирин планина и един от най-популярните ски курорти на Балканите. Мястото бързо се превръща в известен международен център за зимен туризъм като се възползва не само от снежните дадености, но и от многобройните езера, стари борови гори и термални извори. Градът бързо се изкачва по стълбата на европейския зимен туризъм, тъй като качеството на живот и предлаганите услуги продължават да се подобряват всяка година, и все повече се конкурира с известни курорти във Франция и Швейцария.

Банско разполага с приблизително 75 км добре поддържани писти с различна степен на трудност: 5 сини, 9 червени и 2 черни, , модерни лифтове и кабинков лифт и над 150 снежни машини.

Освен ски пистите, минералните извори и всички атракции, които предлага богата природа около Банско, тук ще откриете и Pirin Golf & Country Club, едино от най-красивите и предпочитани голф играща в страната, проектирано лично от Ян Уузнам. 5-звездният курорт предлага също и ваканционни имоти и луксозни търговски площи за продажба и отдаване под наем и управлява голф клуб от най-високо ниво. Сгушен в красивата долина, комплексът е разположен на площ от 150 хектара и предоставя уникалната възможност за голф и ски ваканция, като по този начин гарантира висока инвестиционна възвръщаемост и ползи за собствениците на имоти през цялата година.

В богатото ни портфолио можете да откриете разнообразни оферти от:

• апартаменти ново строителство (различни типове);

• къщи;

• парцели с проекти;

• парцели в регулация;

• хотели;

• планински къщи.

Пампорово:

Пампорово е разположен във вътрешността на Родопите, на 1650 м надморска височина, в подножието на най-високия връх Снежанка (1 926 м). Курортът се намира на около 228 км от София, 90 км южно от Пловдив, 15 км северно от Смолян и 10 км южно от Чепеларе.

Той е един от най-слънчевите планински курорти в България като слънчевите дни в годината са повече от 240. Климатът е мек, средната годишна температура е 8,5°С, а дебелината на снежната покривка е 140 – 250 см.

За Пампорово не са характерни нито резки промени във времето, нито лавини. Ски пистите в района са с различна степен на трудност и са подходящи както за начинаещи, така и за опитни скиори и сноубордисти. В курорта всяка година се провеждат редица спортни национални и международни състезания и събития. 

Пампорово предлага и отлични възможности за организиране на конференции и конгреси, корпоративни събития и бизнес мероприятия, бизнес срещи и обучения, тържества и тийм билдинг. Конферентните зали са оборудвани с всичко необходимо, а персоналът е обучен и квалифициран.

Отличните ски условия в Пампорово и тяхната специфика го нареждат сред най-подходящите места в Европа за начинаещи сноубордисти и скиори.

В района се намират и някои от най-популярните курорти - ски курорта Чепеларе и балнео курортите - Велинград и Девин. Съчетанието на лековита минерална вода, чистия планински въздух и множеството възможности за разходки и спорт в планината привлича хора от цял свят.

Всички имоти в Пампорово може да намерите ТУК.