Варна1

Варна

Град Варна е разположен в североизточната част на България, на брега на Черно море и е третият по големина град в страната с население от около 330 000 души. Намира се на 470 км североизточно от София като двата града са свързани посредством магистрала. Заради своята история и икономическо и културно значение, Варна често е наричан морската столица на България.

Със своето модерно пристанище, железопътни линии и международно летище, осигуряващо връзка с 35 държави и повече от 100 световни градове, Варна е един от най-големите транспортни центрове на България. От тук се стига и до 3 от най-красивите голф игрища в страната, а именно: Лайтхаус, Блексирама и Тракийски скали. Те са разположени в радиус от 6 км. едно от друго и всяко от тях предлага смайващи гледки към Черно море.

В непосредствена близост до града са и някои от най-големите черноморски курорти – „Албена”, „Златни Пясъци”, „Св. Константин и Елена”. Те, както и обширната плажна ивица в самия град привличат хиляди туристи и превръщат Варна в оживен град с активна културна дейност и динамичен нощен живот.

Хилядолетната история и археологическите останки от различни епохи и цивилизации, правят града изключително интересен. 

Римските терми, построени през 2 век и Римската баня от 3 век са най-запазените архитектурни забележителности от античността. Символи на града са катедралната църква „Св. Богородица”, построена през 1886 г. и Морската градина.

Варна е средище на редица иновативни тенденции и бележи непрекъснат непредък, затова е и предпочитан район за закупуване на жилище с цел лично ползване или инвестиция.

Водещи типове имоти в гр. Варна

• Водеща тенденция на пазара на имоти във Варна е закупуването на апартаменти в затворени комплекси тип ново строителство;

• Най-голям интерес има към жилища с площ 70-80 кв.м, от които ще откриете голямо разнообразие в нашето портфолио;

• Интересът към луксозни имоти в топ център също остава;

• Панорамата е една от желаните характеристики за морски град като Варна.

Всички имоти във Варна, представени от Barnes България, може да видите ТУК.

Ексклузивни предложения от Варна